Cake met slagroom en aardbei

De eerste verjaardag van mijn jongste zoontje werd gevierd met cake gesneden in de vorm van frietjes met ongezoete slagroom en frambozenconfituur als mayonaise en ketchup. Van beide cakes had ik de korsten nog over, zo opeten zou te saai zijn dus bedacht ik dit recept. Het is een variatie op tiramisu.
De speurtocht ging verder in de kasten. Een overschotje chocolat chunks, een handje vol aardbeien in de diepvries en een half pakje slagroom waren mijn ideale vondsten.

Leg de diepvriesaardbeien uit de vriezer en laat half ontdooien terwijl je verdergaat met dit recept, je moet ze in stukjes kunnen pletten met een vork.

Neem een eierdopje water en doe dit in een kopje, verwarm het in de magnetron. Los hierin een eierdopje suiker in op en voeg een half theelepeltje vanille extract toe.

Verbrokkel de cake in een schaal en maak de cake sompig met het suikermengsel. Verdeel dit over glaasjes.

Klop een half pakje room op. Plet de aardbeien in stukjes en voeg de room en chocoladestukjes toe. Verdeel dit bovenop de cake in de glaasjes.

Bestrooi met cacaopoeder ter versiering.

Volgens één zoon en mijn man mag ik dit zeker nog eens maken. De oudste had problemen met de combinatie (of had hij al teveel gegeten hiervoor? Want een ander dessertje wilde hij ook niet.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.