Hoezo het leven is duur?

Vele besparingstips zijn al honderden keren herhaald. Maar hoe bespaar ik op mijn dagelijkse boodschappen? Ik kijk voornamelijk naar huismerken, ga langs bij Aldi en Lidl. Maar het leukste van al is de sport couponing. In een speciale map aangelegd met verdelingen hou ik alles bij, 1 keer in de maand gooi ik vervallen bons weg.

Echt superbonnen zijn er haast niet meer te vinden, maar de gewone coupons zijn ook veel waard bij de dubbelebonsactie van Match. Stel je hebt een bon van -0.75 Eur, dan is hij ineens 1.5 Eur waard. Het totaal per product moet wel minstens 0.01 Eur zijn. Gratis of geld terugkrijgen is helaas onmogelijk.

Ook hou ik bons bij indien bij Colruyt iets in reclame staat. Bij hun extra-korting mag je nog eens een leveranciersbon inleveren. Zo heb ik het al gepresteerd om 4 liter halfvolle Joyvalle melk te score voor 0.31 Eur.

Gratis bons zijn helemaal een feest bij mij. Neem nu Promolife met een actie van 1 gratis smeerboter van Bertolli. Dit zijn producten die altijd welkom zijn. Of Myshopi met een 100% terugbetaald actie van Herta. 4 sneden Hertaham terugbetaald, ze was heerlijk. Zulke acties maken het leven toch iets leuker en goedkoper.

Ook ga ik nu aardappelen halen bij de boer zelf. In plaats van 60 cent/kilo  (goedkoopste in de supermarkt), betaal ik nu nog maar 40 cent/kilo indien ik 10 kg koop. 25 kg zou nog goedkoper zijn maar het risico om slechte aardappelen te hebben is te groot doordat ik nog niet de juiste plek heb gevonden om ze te stockeren.

Fruitmarkt Cools begint zijn acties telkens op donderdag. Onlangs 1 kg spruiten voor 1 EUR, ok ik heb ze ook goedkoper gevonden maar dan moest ik wel 40 km rijden, dan doe je ook geen profijt meer. 2 savooikolen voor 1 EUR, 2 knolselder voor 1 EUR of wat dacht je van pastinaak (6 voor 2 EUR) aan de helft in vergelijking met Colruyt? Colruyt staat bekend dat het dezelfde laagste prijs hanteert als de supermarkten in de buurt, maar in Colruyt betaalde je per kilogram, bij Cools betaalde ik per stuk. Thuis heb ik de pastinaak op de weegschaal gelegd en ja hoor, ik was toch goedkoper uit per stuk. Gelukkig, want het was een pure gok wat het gewicht zo ongeveer zou zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.