Mexicaanse lasagna

Om de sleur van de dagdagelijkse kost te doorbreken, was ik op zoek naar recept uit de vreemde keuken dat toch herkenbaar was voor de kinderen. Gezien ik ook eens een vegetarische maaltijd op tafel wilde toveren, ging ik op zoek naar chili sin carne.
Ik kan mijn eigen recept hiervoor gebruiken en het gehakt weglaten maar dit recept wilde ik eens proberen: http://www.groeneprinses.be/2012/09/chili-sin-carne/. In deze chili zit geen maïs (doe ik wel), het is met een vleesvervanger en vooral dan het cacaopoeder leek me een uitdaging in het geheel. Die combinatie zou ikzelf nooit bedacht hebben, maar aangezien de goede reacties toch het proberen waard. Het seitangehakt heb ik vervangen door quorn omdat ik dit nog in huis had.

Het opbouwen van de lasagna is heel makkelijk. Eerst een maïstortilla (voor het makkelijker te maken recht uit het pakje van de winkel), een laagje chili sin carne, een paar schepjes zure room erover smeren en dan opnieuw beginnen bij de tortilla. Als bovenste laag chili en dotjes zure room met parmezaanse kaas erover. Dit nog een kwartiertje-20 minuten in de heteluchtoven van 180 graden. Gewoonweg heerlijk met een zelfgemaakte guacamole bij.
Met 3 lagen hadden we allemaal de buikjes goed vol en zelfs nog over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.