Pizzaburgers

Na een reclame te zien van een bekend pizzamerk met hun nieuwe product bedacht ik me dat ik dit al enkele jaren geleden had gemaakt. Het was toen niet zo goed bevallen en het idee was vergeten.

De kinderen zagen de reclame ook en wilden weten wat het was. Aangezien ik alles in huis had gehaald omdat we zelf pizza’s bakken, beloofde ik hen ipv pizza’s pizzaburgers te maken.

Deze keer zou ik er wat meer mee doen dan een broodje beleggen met pizzatoppings. Eerst en vooral een ander broodje, keizerbroodjes had ik nog in de vriezer zitten. Dit keer geen left-over broodje van een buffet maar een vers afgebakken broodje.

Ten tweede doe nooit zomaar een vloeistof op een zacht broodje, het wordt sompig. Ik grill het broodje na het te hebben ingesmeerd met een zelfgemaakte kruidenolie van olijfolie, chilipepers, verse basilicum en oregano.

pizzaburger1

Nadien een eetlepel tomatenstukjes uit blik over de onderste helft van het broodje en kruiden met peper, paprikapoeder en provençaalse kruiden.

De te kiezen toppings waren: knoflook, ui, paprika, geruld gehakt, hesp, gedroogde salami, parmezaan, gemalen emmentaler en cheddar, jalapeño, tabasco, oregano, basilicum.

Beleg de onderste helft zoals je doet bij een pizza, de bovenste helft beleg je met enkel kaas en eventueel kruiden/jalapeño.

pizzaburger3

Ik ging voor een combinatie van knoflook, ui, gehakt, salami, 3 kazen, jalapeño, tabasco. Na het afbakken legde ik er nog verse basilicum en oregano bij.

pizzaburger4

Een heerlijke combinatie, zeker voor herhaling vatbaar. Als hoofdmaaltijd adviseer ik voor volwassenen twee burgers. Voor kinderen is eentje al voldoende met nog een slaatje en soep bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.